Over ons

Harm Vis is de drijvende kracht achter Asbest Inspect. Hij heeft een achtergrond in milieutechniek en het uitvoeren van bedrijfscontroles. Denk aan verontreinigingen en bodemsanering. Op dat vlak kent hij zowel de denk- en werkwijze van de overheid als van de ondernemer.

Naarmate het onderwerp asbest vaker op zijn pad kwam, schoolde Harm zich bij tot erkende asbestinspecteur. In plaats van andere partijen te benaderen voor asbestexpertise, ontvangt hij nu zelf die verzoeken.  

Voor Harm is asbestinspectie méér dan een combinatie van materiaalkennis en voorschriften. Hij haalt de meeste voldoening uit voorlichting en advisering. Op basis van een goed persoonlijk contact zet hij de opties rond de aanwezigheid van asbest op een rij.

Soms is laten zitten aantrekkelijker, in andere gevallen is verwijderen de juiste wijsheid. Of zelfs sloop en nieuwbouw. “Dit alles is afhankelijk van de aangetroffen situatie, het beschikbare budget en de toekomstplannen van de eigenaar”, aldus Harm Vis. “In diverse gevallen laten de regels enige handelingsruimte toe in sanering, timing en fasering.”Asbestinspect is gecertificeerd en beschikt over gekwalificeerde inspecteurs. Onze rapportages zijn duidelijk en voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld. U kunt ons vinden op de lijst met erkende bedrijven op de website van Ascert.