Asbest verwijdering

Als je asbest wilt laten verwijderen is het verstandig om eerst een inventarisatie te laten doen.

 

Asbestinventarisatie

Het proces van het verwijderen, of saneren, van asbest begint vrijwel altijd met een asbestinventarisatie. Dat is namelijk wettelijk bepaald. De asbestinventarisatie is een onderzoek, waarin volgens de geldende richtlijnen wordt gekeken of er asbest in een gebouw aanwezig is. In sommige gevallen is er wel asbest in een gebouw aanwezig, maar is het niet noodzakelijk om het direct te laten verwijderen. Wel is het belangrijk om te controleren of het asbest, of het product dat asbest bevat niet beschadigd is. Als dit wel het geval is, is er namelijk de mogelijkheid dat het asbest alsnog vrij kan komen.

 

Asbest verwijderen

Stel, je wilt asbest gaan verwijderen. Dit kun je absoluut niet zomaar even zelf doen. Je zult eerst naar de gemeente moeten stappen, om het proces goed en gezond te laten verlopen. De inspectie van de Rijksoverheid (Inspectie SZW) kan een boete geven aan bedrijven en particulieren als asbest niet op de juiste manier wordt verwijderd en afgevoerd.

Voor een juiste aanpak is maatwerk noodzakelijk. Wij voorzien u graag van een goed advies en/of informatie. Ook kunnen wij het gehele traject voor u regelen van asbestinventarisatie tot verwijdering en aanvraag van subsidie.  Asbestinspect is gecertificeerd en beschikt over gekwalificeerde inspecteurs. Onze rapportages zijn duidelijk en voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld. U kunt ons vinden op de lijst met erkende bedrijven op de website van Ascert.